Gå til hovedindhold

Alkohol

Drikker du mere alkohol, end du har lyst til? Eller er du nysgerrig på et liv med mindre alkohol? Så kan Folkesundhed Aarhus støtte dig via individuelle samtaler eller gruppeforløb.

 • Læs op

Indhold

  Med råd og vejledning fra en sundhedsmedarbejder fra Folkesundhed Aarhus kan du blive mere bevidst om hvordan, hvornår og hvorfor, du drikker.

  Med udgangspunkt i dig og dine ønsker finder vi sammen ud af, hvor meget alkoholen skal fylde i dit liv. Du får redskaber til at kunne klare hverdagens udfordringer, og til hvordan du undgår at drikke mere, end du har lyst til – også på sigt.

  Alt det, vi taler om, er selvfølgelig fortroligt. Du kan derfor med ro i maven tale med vores sundhedsmedarbejder. Hvis du ønsker det, kan du være anonym.

  Vi tilbyder op til fem samtaler. Vi tager udgangspunkt i, hvad du er optaget af i forhold til dit alkoholforbrug. Det kan være, at du ønsker at skære ned, ændre i dit forbrug eller holde en pause. Målet er ikke nødvendigvis total afholdenhed fra alkohol, men om selv aktivt at tilvælge alkohol når og hvordan det passer dig.

  Samtalerne kan foregå telefonisk eller via et fysisk fremmøde. Du kan også være med i en gruppe, hvor du møder andre, der også ønsker at arbejde med deres alkoholvaner.  

  Er du pårørende til en, der drikker for meget, tilbyder vi dig op til to samtaler. 

  Test dig selv

  Er du nysgerrig på dine alkoholvaner? Tag testen i dag og får svar på, om dit alkoholforbrug har gavn af et servicetjek.

  Samtaler om alkohol

  Vi tilbyder individuelle, gratis og anonyme samtaler til dig, der er nysgerrig på dit alkoholforbrug, og som gerne vil arbejde med dine alkoholvaner.

  Samtaler for unge

  Er du mellem 18 og 30 år, og har du brug for en at tale med om dine alkoholvaner? Så tilbyder Folkesundhed Aarhus gratis og anonyme samtaler.

  Holdforløb

  Er du nysgerrig på et liv med mindre alkohol, og vil du gerne blive klogere på hvordan, hvornår og hvorfor, du drikker? Vær med på vores holdforløb, hvor du vil møde andre, du kan spejle dig i og dele dine tanker med.

  Er du pårørende

  Er du pårørende til og bekymret for en, som drikker for meget, så kan du få gratis rådgivning hos Folkesundhed Aarhus.

  Sparring om alkohol

  Folkesundhed Aarhus tilbyder gratis vejledning i forhold til en mere aktiv håndtering af alkohol til virksomheder, alle former for foreninger og ungdomsuddannelser.

  Fakta om alkohol

  Læs bl.a. om hvordan alkohol og sundhed hænger sammen, om gevinster ved at stoppe og om vores tilgang til at hjælpe dig, der er nysgerrig på dine alkoholvaner.

  Hvid januar

  Læs mere om kampagnen hvid januar.

  Sidst opdateret: 23. november 2023