Gå til hovedindhold

Samtaler for unge

Er du mellem 18 og 30 år, og har du brug for en at tale med om dine alkoholvaner? Så tilbyder Folkesundhed Aarhus gratis og anonyme samtaler.

 • Læs op

Indhold

  Drikker du somme tider mere, end du har lyst til? Måske oplever du at drikke alkohol, fordi andre forventer det af dig? Vil du gerne have redskaber og vejledning til, hvordan du undgår det?

  Kontakt Folkesundhed Aarhus' sundhedsmedarbejder, som kan hjælpe dig med via gratis, anonyme og fortrolige samtaler eller holdforløb.

  I samtalen tager vi udgangspunkt i, hvad der optager dig. Det kan for eksempel være: 

  • Hvordan kan jeg drikke mindre til f.eks. en fest eller i løbet af en uge? 
  • Hvad kan jeg gøre for at undgå blackout, hvor jeg ikke kan huske alt, hvad der skete i løbet af hele aftenen?
  • Hvordan kan jeg drikke mindre, så jeg ikke mister kontrollen, eller gør noget, jeg fortryder næste dag?
  • Hvordan undgår jeg negative oplevelser med alkohol? 

  Samtalerne kan foregå både fysisk eller telefonisk, og varer mellem 30-45 minutter. Har du lyst til at møde andre, der også gerne vil arbejde med deres alkoholvaner, tilbyder vi holdforløb, hvor deltagerne alle er under 30 år.  

  Viser det sig, at du har behov for egentlig behandling og er motiveret til det, så hjælper vi dig gerne i kontakt med den kommunale alkoholbehandling.  

  Ring og hør nærmere på telefon 41 85 77 61. Du er altid velkommen til at lægge en besked på vores telefonsvarer eller sende en sms, så kontakter vi dig hurtigst muligt.   

  Sidst opdateret: 23. november 2023