Gå til hovedindhold

Psykologtilbud til pårørende

Når sygdom rammer, påvirker det den enkelte, hele familien og det tætte netværk. Mange pårørende oplever et meget stort ansvar og omfattende forandringer. Er du pårørende til en med fysisk langvarig sygdom, kan du henvende dig til os. Så finder vi sammen ud af, hvordan vi bedst kan støtte dig.

 • Læs op

Indhold

  Vores nuværende pårørendepsykolog går på pension, og derfor vil tilbuddene til pårørende i en periode være lidt anderledes end hidtil. 

  Du kan melde dig til følgende tilbud:

  Informationsmøde

  Informationsmødet afholdes den første mandag i hver måned. Du vil få information om de forskellige støttemuligheder, der findes i kommunen, og du kan her møde andre pårørende, som du kan dele og udveksle erfaringer med. 

  Efter mødet vil der være mulighed for at aftale opfølgende samtaler med pårørendevejleder Lone Bisgaard Henriksen fra Center for Pårørendesamarbejde i Aarhus Kommune.

  SOS - Gruppeforløb til pårørende

  5 ugers kursusforløb med fysisk fremmøde. Vi mødes i en gruppe med andre pårørende 1 gang ugentligt a 2 timer. Mødegangene består både af små, relevante oplæg, aktiv dialog og samtaler om det, du er optaget af.

  Du vil få tilbudt en individuel samtale i forbindelse med afholdelse af kurset. Gruppeforløbene ledes af psykologer fra Center for Livskvalitet, Aarhus Kommune.

   

  Hensigten er, at opnå overskud til at forblive en god omsorgspårørende for din nærtstående, samtidig med at du tager godt vare på dig selv. Alle borgere i Aarhus kommune er velkomne. For at benytte sig af vores gratis tilbud skal den pårørende være bosat i Aarhus kommune og både den pårørende og den sygdomsramte være skal være over 18 år.

  Henvendelse til Folkesundhed Aarhus

  Du kan selv henvende sig via kontaktformularen nedenfor, eller din læge eller sygehus kan formidle kontakten.

  Vil du høre mere er du velkommen til at ringe til os på 87 13 40 35.

  Kontaktformular