Gå til hovedindhold

Gravid & Sund

Ønsker du at få inspiration og redskaber til, hvordan du kan øge din og familiens trivsel eller mindske fysiske og psykiske belastninger i graviditeten? Så er Gravid og Sund måske noget for dig.

 • Læs op

Indhold

  Gravid og Sund omfatter en række gratis tilbud, som du via en kort telefonisk samtale med en jordemoder fra Folkesundhed Aarhus bliver præsenteret for. Sammen finder I ud af, hvilke tilbud der passer til dig. 

  Der er mulighed for at deltage på flere forskellige typer af forløb:

  Forløbene varetages af en erfaren jordemoder og enkelte bevægelsesaktiviteter varetages af en erfaren fysioterapeut.

  Der er desuden mulighed for at få hjælp til at finde lokale bevægelsesaktiviteter, der passer til dine ønsker og behov - og i nogle tilfælde også økonomisk støtte til deltagelse i en aktivitet. Deltagelsen kan både være under og efter din graviditet.   

  Hvem kan deltage?

  Tilbuddene er for dig, der er gravid og bosiddende i Aarhus kommune, som enten: 

  • Før graviditet havde et BMI på 27 eller derover (du kan se dit BMI i din vandrejournal).
  • I længere tid ikke har været aktiv forud for graviditeten, men har et ønske om at komme i gang.
  • Er sygemeldt eller uden for arbejdsmarkedet. 
  • Oplever fysiske eller psykiske belastninger i din graviditet (fx bækkengener, søvnbesvær, graviditetsbetinget sukkersyge eller psykisk mistrivsel).

  Du kan kontakte os når som helst i dit graviditetsforløb.  

  Hvordan melder jeg mig til?

  Det bedste er, hvis din jordemoder eller læge henviser til en indledende samtale med jordemoderen fra Gravid og Sund hos Folkesundhed Aarhus. På den måde har vi nemlig dit cpr. nummer, og kan komme i kontakt med dig via digital post, hvis vi ikke kan fange dig pr. telefon. 

  Du kan imidlertid også: 

  I alle tilfælde ringer vi dig op hurtigst muligt. 

  Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på ovenstående tlf. eller e-mail.

  6 ugers forløb sammen med andre gravide

  Her har du muligheden for at bruge noget tid sammen med en jordemoder og andre gravide, hvor din og din families trivsel er i fokus.

  Individuelt forløb

  Her har du muligheden for at bruge noget tid sammen med en jordemoder, hvor I sammen kan komme omkring det, der er relevant for dig i din graviditet, særligt i forhold til din og din families sundhed og trivsel.

  Digitalt forløb

  Her har du adgang til at se og benytte materiale, som tidligere deltagere har fundet gavnligt. Det en blanding af videoer med guidede øvelser, du kan lave hjemme og artikler og billeder og redskaber til at øge din trivsel.

  Sidst opdateret: 23. november 2023