Gå til hovedindhold

Test dig selv

Er du nysgerrig på dine alkoholvaner? Tag testen i dag og får svar på, om dit alkoholforbrug har gavn af et servicetjek.

 • Læs op

Indhold

  Testen giver et nuanceret billede af både dit forbrug og drikkevaner. Testen bruges i hele verden og er udviklet af WHO, og den er anbefalet af Sundhedsstyrelsen.

  Vi oplever, at testen kan være en hjælp. For nogle er den en slags "øjenåbner", som giver anledning til at reflektere over, om alkoholen fylder mere i dit liv, end du har lyst til. Er det tilfældet, anbefaler vi at kontakte Folkesundhed Aarhus, som kan hjælpe med gratis råd og vejledning.

  Tag testen her


  Uanset dit resultat af testen, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf.: 41 85 77 61. Du kan ringe eller sende en sms med teksten "Samtale", og så ringer vi dig op.

  Har du lyst til selv at give dig i kast med at skære ned på dit alkoholforbrug, så kan du gøre brug af disse 4 råd*:

  • Sæt et mål for dig selv, som er både realistisk og meget specifikt.
  • Erstat alkoholen med noget andet. Det kunne fx være et alkoholfrit alternativ.
  • Forbered dig hjemmefra på, hvilke udfordringer du vil støde på i løbet af fx den fest, du er til.
  • Allier dig med en ven.

  * Inspireret af Katrine Quorning.

   

  Du kan også orientere dig på nedenstående hjemmesider:

     


  Et opkald til Alkolinjen kan være din hjælp, hvis du eller en af dine nærmester   problemer med alkohol. Alkolinjen er en gratis og anonym rådgivning, hvor erfarne rådgivere hjælper dig videre over telefonen.

  I BRUS kan du tale med professionelle voksne, der ved noget om, hvordan rusmidler påvirker en familie.  Du kan også møde andre børn og unge, der gerne vil dele erfaringer og ideer til, hvordan du kan passe på dig selv.  
  Sidst opdateret: 19. december 2023