På grund af Corona er der ændringer i tilbuddene i Gravid og Sund. Der afholdes desværre ikke fysiske aktiviteter i øjeblikket, men vi tilbyder online træningsaktiviteter på Folkesundhed Aarhus’ Facebookside

Du er i risikogruppen, hvis du har en BMI over 27, eller har sukkersyge i denne eller en tidligere graviditet. (Tal evt. med din jordemoder eller læge, hvis du er i tvivl).
Gravid og Sund udbydes i et partnerskab mellem Aarhus Jordemoderpraksis, Folkesundhed Aarhus og andre gode kræfter - herunder frivillige. Gravid og Sund er mere end motion: Det er hyggeligt, det er lærerigt, det er et sted som er beskyttet.

For at være med, skal du henvises af din jordemoder!
Når du har født, kan du som deltager i Gravid & Sund-kurset fortsætte på efterfødselsforløbet, sammen med din baby!

Du tilmelder dig enten på GRAVIDEHOLD eller EFTERFØDSELSHOLD. Derefter kan du fri vælge mellem alle nedenstående træningstilbud.
Det er ikke nødvendigt med yderlig tilmelding!

Se en kort information om svømmetræningen HER

 Tilmeld dig HER!

 

Svømning og vandgymnastik for gravide, Tovshøjskolens svømmebassin, Janesvej 2, 8220 Braband

Tirsdage kl. 13:00 - 13:45 og torsdage ​​kl. 8:30 - 9:15, begge gange efterfulgt af fælles kaffe/te/hygge. Kom gerne 15 min. før tid, så du kan nå klæde om.

Bassinet er 30 grader varmt og ligger i skolens kælder. Hvis ikke du kan svømme, kan du opholde dig i den lave ende, hvor du kan bunde. Der er sauna og brusekabiner. Der er helt lukket for mænd og hvis du ikke længere kan passe din badedragt, er det ok med en nyvasket t-shirt og sportsbukser eller bikini.

Vi starter med at svømme baner, for at varme op og få pulsen i vejret. Kan du ikke svømme, løber du på forskellige måder i den lave ende. Derefter laver vi vandgymnastik. Øvelserne har fokus på kredsløb, styrke (arme, ben, ryg, mave, bækkenet og bækkenbunden), stabilitet og kropsholdning. Du vil få bevæget hele kroppen igennem på en måde, du ikke kan på land. Nyd vægtløsheden, trykket på hævede fødder og hænder, og det gode selskab af andre gravide.

Find vej til graviditetssvømning, klik HER

Der er løbende opstart. I skolernes ferier har vi lukket.

 

Gymnastik for Gravide, Mor og Baby, Globus 1, Studio, Gudrunsvej 3A, 8220 Braband (bus 6A og 15)

Torsdage kl. 10:30 – 11:30, efterfulgt af medbragt kaffe/te. Kom gerne 15 min. før tid, så du kan nå klæde om.

Dette er et hold, hvor både gravide kvinder, mødre og deres babyer er velkomne! Du kan komme uanset hvor langt du er i graviditeten, og er du sygemeldt, kan du stadig deltage. Har du født, råder vi til en opstart 8 uger efter.

Du vil få trænet hele kroppen – i et roligt og sikkert tempo. Vi har særligt fokus på maven, ryggen og træning af bækkenbunden. Der vil være øvelser, hvor baby bliver inkluderet, mens de gravide laver øvelser, der er særligt henvendt til jer. Du kan gå til og fra øvelserne efter behov. Som gravid giver det dig også en mulighed for at se, hvordan man kan træne efter fødslen.

Øvelserne og intensiteten tilpasses, så både de gravide og mødrene kan være i gang på samme tid. Har du bækkensmerter/-gener, kan du stadig deltage på holdet, så længe der på dagen bliver gjort opmærksom på det. Der er mulighed for at medbringe barnevogn.

Der er løbende opstart. I skolernes ferier har vi lukket.

 

Svømning og vandgymnastik for nybagte mødre, Tovshøjskolens svømmebassin, Janesvej 2, 8220 Braband

Tirsdage, kl. 10:15 - 11:00, efterfulgt af fælles kaffe/te/hygge. Kom gerne 15 min. før tid, så du kan nå klæde om, amme og kramme. 😊

Træningen ligner det, der er beskrevet ovenfor i ”svømning og vandgymnastik for gravide”, dog med højere intensitet, fordi du nu kan klare (og har brug for) mere. Du får tid til dig selv – din motion, et brusebad i ro og mag, evt. lidt sauna - mens din baby bliver passet af nogle søde, frivillige "bedstemødre" i et tilstødende lokale. Bliver baby utilfreds, bliver han/hun båret ind til dig. Nogle nybagte mødre har svært ved at aflevere den lille til andre – men kom og se os an – og husk: alt foregår i dit tempo, det er dig (og den lille) der bestemmer! Vi slutter med fælles kaffe/te og hygger os.

Find vej til efterfødselssvømning, klik HER

Der er løbende opstart. I skolernes ferier har vi lukket.

 

Dans for gravide og nybagte mødre med baby i vikle, Globus 1, Studio, Gudrunsvej 3A, 8220 Braband (bus 6A og 15)

Fredage, kl.13:00 – 14:00, efterfulgt af medbragt kaffe/te/amning

Vi får motion og kommer i godt humør til forskellige rytmer til enhver smag. Baby kommer med - enten i maven, i en bæresele eller i vikle. Vi viser jer, hvordan man bruger viklen. Medbring selv vikle/bæresele, inde sko og vanddunk.

Er baby for tung, kan det ligge på en måtte og se på, når du danser.

Har du ingen baby endnu, vugger du bare maven!

 

Babysvømning, Gellerupbadet, Karen Blixens Boulevard, Brabrand

Onsdage, kl. 9:30 – 10:30

Dette hold er uden underviser. Formålet er at give jer mulighed for at komme til babysvømning selvstændig og uforpligtigende, samtidig med at sikre, at der er andre babyer, I kender. Det er JERES hold!

Hver 2. måned (første onsdag i lige måneder) vil der være instruktion til nye deltagere: Du får vist, forskellige greb og lærer, hvordan du kan lege og dykke med din baby. Derefter vil du selvstændig trygt kunne gå i en off. svømmehal med din nyfødte baby – forudsat, at der er et varmt babybassin.

Baby kan komme i vandet, så snart navlen er helet. Mor skal helst have et OK fra lægen (evt. 8-ugers undersøgelse). Du vil møde de andre fra samme efterfødselsforløb, og det er helt okay at have far eller bedste med.

For at deltage på dette hold, skal du betale adgang til Gellerupbadet. Din baby svømmer selvfølgelig gratis.  Få information om pris HER

Giv gerne tilkende på Facebook (i gruppen ”Gravid og Sund”) at du har tænkt dig at komme – det vil måske inspirere andre til at gøre det samme!

Desuden kan der komme forskellige pop-up arrangementer og tidsafgrænsede kursusforløb for både gravide og for mødre på barsel (som alle er i målgruppen for Gravid og Sund). Som tilmeldt på et af vores hold, vil du få e-mails med informationer om disse.
Tilmeld dig i vores lukkede Facebook-gruppe "Gravid og Sund" - her kan du udveksle erfaringer og dele oplevelser med andre deltagere på holdet og stille spørgsmål til holdets tilknyttede fysioterapeut, jordemoder eller kostvejleder.

Sidst redigeret d. 10. oktober 2019

 

 

Find vej til efterfødselssvømni