Du er i risikogruppen, hvis du har en BMI over 27, eller har sukkersyge i denne eller en tidligere graviditet. (Tal evt. med din jordemoder eller læge, hvis du er i tvivl).
Gravid og Sund udbydes i et partnerskab mellem Aarhus Jordemoderpraksis, Folkesundhed Aarhus og andre gode kræfter - herunder frivillige. Gravid og Sund er mere end motion: Det er hyggeligt, det er lærerigt, det er et sted som er beskyttet.

For at være med, skal du henvises af din jordemoder!
Når du har født, kan du som deltager i Gravid & Sund-kurset fortsætte på efterfødselsforløbet, sammen med din baby!


Du tilmelder dig enten på GRAVIDEHOLD eller EFTERFØDSELSHOLD. Derefter kan du fri vælge mellem alle nedenstående træningstilbud. Det er ikke nødvendigt med yderlig tilmelding.

 Tilmeld dig HER!

 

Sommerferieaktiviteter!

Som noget nyt prøver vi i år også at tilbyde aktiviteter i sommerferien!
I uge 27 + uge 28 og i uge 31 + 32.
(Der er lukket i ugerne 29 + 30)

Som deltager i ”Gravid & Sund” kan du frit vælge imellem disse aktiviteter:

Svømning og vandgymnastik for gravide

Hvor?                I Gellerupbadet

Hvornår?          Tirsdag kl. 10:15 – 11:00, efterfulgt af fælles kaffe i kaffestuen
                        Torsdage, kl. 08:30 – 09:15, efterfulgt af fælles kaffe i kaffestuen

 

Svømning og vandgymnastik for ”mummies”. Baby bliver passet af frivillige babysittere i kaffestuen! Du bliver hentet, hvis baby skulle få brug for dig.                      

Hvor?                I Gellerupbadet

Hvornår?          Torsdage, kl.10:15 – 11:00, efterfulgt af fælles kaffe i kaffestuen

For alle aktiviteter i Gellerupbadet gælder det, at I selv skal betale for adgang til badet, da det foregår i offentlig åbningstid. Selve undervisningen og den efterfølgende kaffe er gratis.

 

Yoga og mindfulness for gravide og for ”mummies” (uden børn)

Hvor?                På Frydenlundskolen, Folkesundhed Aarhus, Høgevej 25 B, 
                         Aarhus V. Lokale: ”Høgen”

Hvornår?          Onsdage kl. 10:15 – 11:45, efterfulgt af fælles kaffe

 

Vikledans for ”mummies” med baby og for gravide

Hvor?                På Frydenlundskolen, Folkesundhed Aarhus, Høgevej 25 B, 
                         Aarhus V. Lokale: ”Bogfinken”

Hvornår?          Fredage kl. 13:00 – 14:00, efterfulgt af fælles kaffe 

Alle aktiviteter på Frydenlund er gratis.


Frem til sommerferien (uge 26, 28.06.2019) gælder efterfølgende plan for vores aktiviteter:


Svømning og vandgymnastik for gravide
, Tovshøjskolens svømmebassin, Janesvej 2, 8220 Braband

Tirsdage kl. 13:00 - 13:45 og fredage ​​kl. 8:30 - 9:15, begge gange efterfulgt af fælles kaffe/te/hygge. Kom gerne 15 min. før tid, så du kan nå klæde om.

Bassinet er 30 grader varmt og ligger i skolens kælder. Hvis ikke du kan svømme, kan du opholde dig i den lave ende, hvor du kan bunde. Der er sauna og brusekabiner. Der er helt lukket for mænd og hvis du ikke længere kan passe din badedragt, er det ok med en nyvasket t-shirt og sportsbukser eller bikini.

Vi starter med at svømme baner, for at varme op og få pulsen i vejret. Kan du ikke svømme, løber du på forskellige måder i den lave ende. Derefter laver vi vandgymnastik. Øvelserne har fokus på kredsløb, styrke (arme, ben, ryg, mave, bækkenet og bækkenbunden), stabilitet og kropsholdning. Du vil få bevæget hele kroppen igennem på en måde, du ikke kan på land. Nyd vægtløsheden, trykket på hævede fødder og hænder, og det gode selskab af andre gravide.

Der er løbende opstart. I skolernes ferier har vi lukket.

 

Gymnastik for Gravide, Mor og Baby, Globus 1, Studio, Gudrunsvej 3A, 8220 Braband (bus 6A og 15)

Torsdage kl.11:00 – 12:00, efterfulgt af medbragt kaffe/te. Kom gerne 15 min. før tid, så du kan nå klæde om.

Dette er et hold, hvor både gravide kvinder, mødre og deres babyer er velkomne! Du kan komme uanset hvor langt du er i graviditeten, og er du sygemeldt, kan du stadig deltage. Har du født, råder vi til en opstart 8 uger efter.

Du vil få trænet hele kroppen – i et roligt og sikkert tempo. Vi har særligt fokus på maven, ryggen og træning af bækkenbunden. Der vil være øvelser, hvor baby bliver inkluderet, mens de gravide laver øvelser, der er særligt henvendt til jer. Du kan gå til og fra øvelserne efter behov. Som gravid giver det dig også en mulighed for at se, hvordan man kan træne efter fødslen.

Øvelserne og intensiteten tilpasses, så både de gravide og mødrene kan være i gang på samme tid. Har du bækkensmerter/-gener, kan du stadig deltage på holdet, så længe der på dagen bliver gjort opmærksom på det. Der er mulighed for at medbringe barnevogn.

Der er løbende opstart. I skolernes ferier har vi lukket.

 

Yoga og mindfulness for Gravide, Globus 1, Studio, Gudrunsvej 3 A, 8220 Braband (bus 6A og 15)

Mandage, kl. 11.00 - 12.30

Gennem yoga og guidede meditationer træner vi vores evne til at være til stede i øjeblikket her og nu....
Yogaøvelserne er blide stræk og lette bevægelser, som kan tilpasses alle. Træningen kan være med til at styrke kropsbevidstheden og give en oplevelse af flow.
I de guidede meditationer træner vi vores opmærksomhed og har fokus på bl.a. åndedrættet og kroppen. Vi kommer også omkring opmærksomheden på det, vi spiser. Du lærer at komme mere til stede i dig selv og det kan give mere ro – både i kroppen og i sindet.

Meditationsøvelserne kan også bruges under fødslen, hvor de kan være med til at gøre det nemmere, at rumme smerten.
Jeg anbefaler en mindfulness-app, som giver mulighed for både at bruge meditationerne og yogaen hjemme, hvis du har lyst til det.
OBS:
Kom iført lunt træningstøj – det er en stille form for træning og medbring:

  • et tæppe og en pude, som bruges ved meditationen,
  • et stort håndklæde som underlag vores yogamåtter
  • Og et pudebetræk, som kan anvendes på yogaklodser, der er gode til aflastning

Efter træningen drikker vi kaffe og snakker. Der er her mulighed for at følge op, stille spørgsmål og udveksle erfaringer med hvordan mindfulness tages med ud i hverdagen. Medbring selv kaffe eller andre drikkevarer og evt. lidt at spise. NB: Hvis cafeteriet har åbent, må vi ikke nyde medbragt mad og drikke dér.

Der er løbende opstart. I skolernes ferier har vi lukket.

 

Svømning og vandgymnastik for nybagte mødre, Tovshøjskolens svømmebassin, Janesvej 2, 8220 Braband

Mandage, kl. 10:15 - 11:00, efterfulgt af fælles kaffe/te/hygge. Kom gerne 15 min. før tid, så du kan nå klæde om, amme og kramme. 😊

Træningen ligner det, der er beskrevet ovenfor i ”svømning og vandgymnastik for gravide”, dog med højere intensitet, fordi du nu kan klare (og har brug for) mere. Du får tid til dig selv – din motion, et brusebad i ro og mag, evt. lidt sauna - mens din baby bliver passet af nogle søde, frivillige "bedstemødre" i et tilstødende lokale. Bliver baby utilfreds, bliver han/hun båret ind til dig. Nogle nybagte mødre har svært ved at aflevere den lille til andre – men kom og se os an – og husk: alt foregår i dit tempo, det er dig (og den lille) der bestemmer! Vi slutter med fælles kaffe/te og hygger os.

Der er løbende opstart. I skolernes ferier har vi lukket.

 

Dans for gravide og nybagte mødre med baby i vikle, Globus 1, Studio, Gudrunsvej 3A, 8220 Braband (bus 6A og 15)

Fredage, kl.13:00 – 14:00, efterfulgt af medbragt kaffe/te/amning

Vi får motion og kommer i godt humør til forskellige rytmer til enhver smag. Baby kommer med - enten i maven, i en bæresele eller i vikle. I får vist, hvordan man bruger viklen. Medbring selv vikle/bæresele, inde sko og vanddunk.

 

Babysvømning, Gellerupbadet, Karen Blixens Boulevard, Brabrand

Onsdage, kl. 9:30 – 10:30

Dette hold er uden underviser. Formålet er at give jer mulighed for at komme til babysvømning selvstændig og uforpligtigende, samtidig med at sikre, at der er andre babyer, I kender. Det er JERES hold!

Hver 2. måned (første onsdag i lige måneder) vil der være instruktion til nye deltagere: Du får vist, forskellige greb og lærer, hvordan du kan lege og dykke med din baby. Derefter vil du selvstændig trygt kunne gå i en off. svømmehal med din nyfødte baby – forudsat, at der er et varmt babybassin.

Baby kan komme i vandet, så snart navlen er helet. Mor skal helst have et OK fra lægen (evt. 8-ugers undersøgelse). Du vil møde de andre fra samme efterfødselsforløb, og det er helt okay at have far eller bedste med.

For at deltage på dette hold, skal du betale adgang til Gellerupbadet. Din baby svømmer selvfølgelig gratis.  Få information om pris her: https://vigirbyenpuls.dk/svoemmehaller/lyseng-svoemmebad/priser/

Giv gerne tilkende på Facebook (i gruppen ”Gravid og Sund”) at du har tænkt dig at komme – det vil måske inspirere andre til at gøre det samme!

Desuden kan der komme forskellige pop-up arrangementer og tidsafgrænsede kursusforløb for både gravide og for mødre på barsel (som alle er i målgruppen for Gravid og Sund). Som tilmeldt på et af vore hold, vil du få e-mails med informationer om disse.
Tilmeld dig i vores lukkede Facebook-gruppe "Gravid og Sund" - her kan du udveksle erfaringer og dele oplevelser med andre deltagere på holdet og stille spørgsmål til holdets tilknyttede fysioterapeut, jordemoder eller kostvejleder.