Læs mere om vores kurser her:

  • Kurset er en invitation til dig, som ønsker at reflektere over dit alkoholforbrug.
  • Kurset afholdes af sundhedsmedarbejdere Heidi & Morten, der gennem oplæg og dialog giver dig konkrete redskaber, som du kan bruge til at skabe forandring i din hverdag.
  • På kurset får du mulighed for at dele erfaringer med andre kursister.

Ring mig op

 

Kursus kalender 2021

 

Folkestedet
Tirsdag d. 24. august kl. 15.30 – 17.00

Fristedet Skæring
Tirsdag d. 21. september kl. 14.30 – 16.00

Du skal som borger selv tilmelde mig. Det gør du ved at ringe til en sundhedsmedarbejder i alkoholteamet på tlf. 41 85 77 61 eller via kontaktformularen her på siden.

Kurserne foregår enten hos:

Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C

eller

Fristedet Skæring, Plantagevej 14, 8250 Egå. (Her inddrages naturen i forløbet.)

 

 Hvad laver vi på kurset?

  • Første gang vi mødes, giver vi en introduktion til kurset. Kursisterne præsenterer sig selv, og herefter er der oplæg og dialog om dansk alkoholkultur gennem tiden. Herefter zoomer vi ind på alkoholens betydning for den enkelte med inddragelse af forskellige redskaber.

  • Anden kursusgang er vi i dialog om omgang med alkohol og om alkoholens betydning for vores hverdag. Der vil være et kort oplæg om Sundhedsstyrelsens anbefalinger og andre redskaber. Du vil få udleveret et fordele/ulempe-skema.

  • Tredje kursusgangs tema er fordele og ulemper i forhold til alkoholforbrug. Der vil være dialog og feedback om fordele/ulempe-skemaerne samt omkring ønsker om eventuel forandring.

  • Den sidste kursusgang reflekterer vi sammen over eventuelle målsætninger for fremtiden. Vi evaluerer også kurset og de redskaber, du er blevet præsenteret for.

 


Hvem henvender kurset sig til?

Kurset henvender sig til dig, der har et alkoholforbrug, som du ønsker at se nærmere på og eventuelt justere for at opnå bedre trivsel i hverdagen, et bedre forhold til venner og familie, og måske mere overskud til at passe dit arbejde eller andre vigtige aktiviteter. Måden dit forbrug af alkohol påvirker din hverdag på, kan komme til udtryk på mange forskellige måder, og dette kursus giver dig mulighed for at undersøge, hvor og hvordan du kan arbejde med dine vaner for at give dig selv større livsglæde.

NB: På kurset tager vi vores forholdsregler ift. Corona.